Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

5 - 6
Öxabäckshallen
6 mars 2010
16:00

IBF Göteborg

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - IBF Göteborg

Tygrikets herrlag är ett alldeles underbart lag. En sådan vilja, inställning, sammanhållning och moral är svår att finna någon annanstans. Och då pratar vi inte ens innebandy. För även om grabbarna i Tygriket också är rätt skapliga på denna aktivitet är det oftast efter matcherna som de dominerar. Det är där den aldrig sinande moralen byggs upp på ett sätt som för visso inte är att rekommendera och som sannolikt inte passar sig att ägna trycksvärta åt i skrift. Å andra sidan är det heller inte tal om någon glorifiering av dessa tillställningar utan bara ett krasst konstaterande att har man kul och trivs tillsammans kan man uträtta stordåd. Det krävs en talang för det också, som en viss Patrik Sjöberg skulle ha sagt om saken.

För i lagsporter på den nivå som Tygriket befinner sig handlar det inte enbart om att springa snabbast, springa mest eller skjuta hårdast. Det finns så många faktorer som spelar in i huruvida ett lag lyckas prestera tillsammans. Tygriket är om något ett talande bevis för detta. För i ärlighetens namn är det nog få lag i vårt avlånga rike som hade klarat sig så bra utifrån samma förutsättningar.

Dels är det upptagningsområdet som både är geografiskt stort och utspritt, men samtidigt väldigt glesbefolkat. Det innebär att dugliga innebandyspelare inte växer på träd eller ploppar upp som svampar ur jorden. Man tager vad man haver och gör det bästa av det helt enkelt. Samtidigt är detta lagets styrka då alla spelarna är av samma skrot och korn, och är väl medvetna om sina begränsningar. Man jobbar för varandra och har samtidigt förbannat roligt tillsammans. I Tygriket blir aldrig jaget större än laget. Istället är det viet som är kärnan i verksamheten. Laget är vant att stå på egna ben och sköta sig själva. För hur många division II lag av rang har inte ens en riktig tränare som styr upp riktlinjerna? Inget att skryta och skrävla om givetvis, men ändå ett faktum som gett laget sin prägel under lång tid.

Givetvis har säkert många andra lag också väldigt roligt tillsammans, men skillnaden ligger nog i att de har det utifrån mera uppstyrda och konstlade former. Ta ett lag som Göteborg som exempel. Klubben har de senaste åren dammsugit distriktet på talanger och fogat samman dem under gemensam flagg med en ledarstab som styr upp verksamheten. Alla är troligtvis oerhört målinriktade och duktiga på det dom gör. Skulle man jämföra Göteborg och Tygriket spelare för spelare skulle man snabbt konstatera att det endast är ett fåtal spelare i det sistnämnda laget som skulle ta en plats i det förstnämnda. Ändå ger Tygriket alltid Göteborg en ordentligt match då lagen drabbar samman. Summan av individerna blir med andra ord större i Tygriket än vad den blir i Göteborg.

Nu kanske inte just Göteborg var det rätta laget att göra denna filosofiska jämförelse med då laget utan tvekan är serien särklassigt bästa. Leder man serien med fjorton poäng inför sista omgången talar det sitt tydliga språk. Tygriket är givetvis inte i närheten av att prestera på den nivån. Men man finns där bak i kölvattnet och rör om i grytan ordentligt om så behagar.

Tygriket är inte mainstream. Tygriket är rock n´ roll, eller kanske snarare hemmasnickrad garagepunk med alla attributen som hör därtill. Det låter inte alltid så vackert, ser inte alltid så glamoröst ut och det gillas framförallt inte av alla runt omkring. Men man har sin trogna skara av fans och som grupp är man tight som tusan. Alla bär ett lika stort ansvar och belöningen är att vara en del av denna exklusiva skara. Så att spela innebandy i Tygriket är på sätt och vis en livsstil som också kräver att man ger sig in i leken helt förutsättningslöst och bjuder på sig själv. Gör man det så får man också oerhört mycket tillbaka och det är detta som är så underbart.

Till sist…
Även gargeband upptäcks emellanåt och erbjuds skivkontrakt. Rykten säger att Tygriket har en hit på gång som lär höras långt utanför skogarna runt Öxabäck. Hur det blir med saken ber vi att få återkomma till lite längre fram. Till dess fortsätter man med sina moralhöjande aktiviteter runt om i bygden. Har du exempelvis vägarna förbi Öxabäck den 17 april rekommenderas ett besök i bygdegården. Därifrån går aldrig någon hem besviken. För så fungerar det i Tygriket, oavsett om man vinner en betydelselös innebandymatch eller inte.

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 – IBF Göteborg 5-6 (1-1, 2-4, 2-1)

0-1
1-1 Martin Andersson
1-2
2-2 Fredrik Malmberg (Tommy Gunnarsson)
3-2 Mikael Laurén (Fredrik Johansson)
3-3
3-4
3-5
3-6
4-6 Kristoffer Arvidsson (Fredrik Johansson)
5-6 Mikael Laurén (Björn Andersson)

Skott: 18-18
Publik: 360
Utv: TT99 2x2, 1x2+10. IBFG 2x2
Domare: Jonas Gustafsson & Martin Jonsson

Hôven

*** IKEA
** Grodden
* Larre
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 0 2 0 2
Kristoffer Arvidsson 1 1 0 0 1
Martin Andersson 1 1 0 2 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 28 nov 2009, 14:30 IBF Göteborg - IBK Tygriket 99 5 - 3